fbpx
2019 geschreven in bloem

Goeie voornemens ?

Elk jaar wordt de vraag weer gesteld : “En? Wat zijn jouw goeie voornemens voor dit jaar?”

Beetje ambetante vraag soms, niet?

De klassieker van meer te gaan sporten die skip ik altijd. Die komt niet op mijn lijstje, want die afvinken zal toch niet lukken en daar word ik dan alleen maar ongelukkig van.
Wat ik wél ga doen is wat minderen met alcohol. Je hebt gelijk, dat is ook een klassieker, maar deze keer ga ik meedoen met Tournée Minérale, dus staat er een openbare stok achter de deur. (Voilà, nu heb ik het gezegd, dus kan ik niet meer terug)

Wat minder snoepen. Nog zo’n klassieker en zeker geen gemakkelijke.
Zelf draai ik die liever positief naar gezonder eten. Dat is wel veel breder, want bvb frieten zijn geen snoep. Maar als je niet snoept en wel elke dag frieten eet, wil ik toch niet met je ruilen bij de volgende dokterscontrole 😉

Gezonder eten heeft ook een sneaky kantje (altijd leuk). Het laat de deur open om af en toe te snoepen. Leuk hé?
Uiteraard op voorwaarde dat je geen chemische brol snoept.
Een lekkere zelfgemaakte cake, grappige koekjes net uit de oven of een prachtige biscuittaart met vers fruit is altijd een beetje feest.

Nu zijn er waarschijnlijk een paar mensen die afhaken en zeggen:
“Zelf bakken? Pfff, dat lukt nooit bij mij” of “Daar heb ik geen tijd of goesting voor hoor”

Als bij het zien van een recept de moed je al in de schoenen zakt, of als je gewoon wat tips & trics kunt gebruiken om je bakmomentje vlotter te laten lopen, dan komt er nu goed nieuws.

Eén van míjn voornemens is dat ik in 2019 meer mensen wil helpen om zelf aan het bakken te slaan. Geen superkunstige dingen zoals sterrenchefs. Wel authentieke, lekkere dingen met pure ingrediënten die je met plezier gaat maken.
Basiscakes, frangipannekes, soesjes, kleine picknickbroodjes, sandwiches of uiteindelijk toch die feestelijke biscuittaart? In de cursussen op maat help ik je stap voor stap, op jouw tempo.
Goed idee? In een gratis kennismakingsgesprek bekijken we samen wat jij nodig hebt om meer vertrouwen te krijgen om zelf iets lekkers te bakken.

En als je zelf écht geen tijd of goesting hebt om zelf te bakken, dan ken je waarschijnlijk wel iemand die voor jou bij haar of zijn volgend bakmoment met veel plezier een extra portie maakt.
“Homemade” hoeft immers niet in je eigen huis gemaakt te zijn 😉

Veel succes met jouw goeie voornemens!

Groetjes,

Barbara

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *