fbpx
portret van kokkin in actie

…. En dan ben je patissier

Een stabiele kantoorjob opzij schuiven om patissier te worden en voortaan elke dag met je handen in het deeg te zitten.


Een mens met zijn volle verstand doet dat toch niet?

Of wel?

Hoe ga je van bankbediende naar bakker? En vooral: waarom doe je dat in godsnaam?!

Ik heb eigenlijk altijd al een eigen winkeltje willen hebben. Als kind had ik al een bloemenwinkeltje op het strand, maar later wist ik nooit goed wàt ik precies wilde doen. Dus koos ik de veiligste weg en werd het “iets financieel” in de studies en dan solliciteren bij “de bank”.

Alles ging rustig zijn gangetje. Alleen,… telkens als de routine toesloeg of er een moeilijkere periode was, kwamen de wildste ideeën voor een eigen zaak terug boven borrelen. Van een theehuis voor kersverse mama’s tot een lingerie speciaalzaak voor vrouwen met een BH-maat 75G.  Op een bepaald moment had ik met mijn zus zelfs een complete, unieke, gepersonaliseerde klantenbenadering voor die lingeriezaak uitgewerkt 🙂

Dat ik uiteindelijk de knoop heb doorgehakt wijt ik aan mijn scooteraccident(je) in 2015. Scooter perte totale, maar een uur later (met grote witte plakkers op mijn knieën) een presentatie geven voor een potentiële corporate klant. Dat ene moment, heeft mij doen beseffen : “Waar ben ik eigenlijk mee bezig? Wil ik dit nog wel blijven doen?”

Na veel denkwerk in de stijl van : “Wat maakt mij gelukkig?” en “Wat doe ik het liefst als het wat minder gaat?” en alle andere midlifecrisisvragen, kwam ik uiteindelijk op 2 zaken: aan anderen iets doorgeven en bakken.
Mijn partner heeft gevloekt op het omvormen van onze garage en mijn kinderen hebben ‘s avonds geregeld hun plan moeten trekken omdat ik naar de les was in het Piva in Antwerpen, maar…

een kleine 2 jaar later had ik mijn diploma patissier op zak en was het eerste Leuvense donutatelier een feit.

Voortaan kan je bij mij terecht voor échte, artisanaal gemaakte donuts én boeiende donutworkshops.

 

Tot binnenkort !

Barbara

2 comments for “…. En dan ben je patissier

 1. Béatrice De Reuse
  July 28, 2018
  Reply

  En daar ben je met verve in geslaagd : het zijn de lekkerste donuts die ik ooit gegeten heb.
  Gefeliciteerd en nog veel succes !

 2. Dorine Naeyaert
  August 5, 2018
  Reply

  Super dat je je passie gevolgd hebt! Wat een mooi verhaal. Die donuts zal ik ook nog eens proeven.
  Veel succes!

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *