Het zijn bizarre tijden ...

25 maart 2020

Het zijn bizarre tijden ...

Het zijn vreemde tijden.

Heel bizarre tijden.

De ene groep van de bevolking werkt keihard, terwijl de andere groep eigenlijk weinig te doen heeft. Niet uit eigen keuze, maar doordat ze verplicht hun bedrijf moeten sluiten, van thuis uit moeten werken of zelfs technisch werkloos zijn.

Ook in dit huis zitten we ondertussen met 5 van thuis te werken. Elk aan onze eigen computer, op ons eigen plaatsje, met ons eigen werkschema. Maar het schuift toch wat door elkaar.

Als ik pauze neem en een nieuwe pot thee wil zetten, dan stoor ik eigenlijk mijn man die op dat moment net een call heeft. Ssssst !
Ook de kids staan onder druk, want ook voor hen is dat online thuiswerken en alle online taken en filmpjes maken compleet nieuw.
Ik heb in mijn leven ook nog nooit zo vaak mijn handen gewassen.

Het is voor iedereen een volledig nieuwe situatie. 

Raar, eng, spannend,…

En wat ik nog het meest bizarre vind, is dat er ondanks de vele verschillende to do’s, er hier in huis toch een beetje een weekend-gevoel sluimert. Het zonnetje schijnt, en we hebben allemaal de opdracht gekregen om elke dag buiten te gaan wandelen. Keigoeie raad trouwens, want buitenlucht en beweging ondersteunen onze weerstand.  

Door de vele veranderingen en aanpassingen, hebben we in de ene situatie een korter lontje, maar tegelijkertijd komen we toch meer naar elkaar toe. Hebben we meer begrip, omdat we uiteindelijk toch allemaal in hetzelfde schuitje zitten.

De emotionele pieken en dalen zijn wel wat meer uitgesproken en over dat weekend-vakantiegevoel voel ik mij eigenlijk wel een beetje schuldig. Want er zijn zoveel mensen die nu keihard aan het werk zijn.

Maar je kan je schuldig voelen, of je kan er het beste van maken en elkaar steunen. Want als we allemaal negatief gaan zitten wezen, dan helpt dat niemand verder.

In de keuken heb ik een geluksscheurkalender hangen. En de quote van 22 maart is “Wat weet je van de woestijn als je telkens naar dezelfde zandkorrel kijkt?”
Is ff nadenken… maar deze zet je aan om van het probleem waar je momenteel in zit, ook iets positiefs te bedenken wat met het probleem te maken heeft. M.a.w. verbreed je blik.


Op zoek naar het positieve

Als ik dat op mezelf en dit huis toepas in deze corona-tijden, dan zijn er inderdaad al een paar dingen die je positief zou kunnen noemen:

 • ik bel meer met mijn ouders.
 • doordat we nergens naartoe zijn gegaan, is de tuin op orde (en binnenkort ook het terras)
 • iedereen zit andere dingen te doen, dus hebben we zaterdag met de kids een gezelschapsspel gespeeld. Dat was denk ik een jaar geleden
 • E-pero met de vriendinnen. Elk vanuit ons eigen huis online bijbabbelen via messenger. De een al roerend in de kookpotten, de ander vanuit de auto op de terugweg van het werk, iemand vanuit Dublin en voor de ander was dit de eerste keer in ong een jaar dat de planning lukte.
 • geen avondactiviteiten meer buitenshuis zoals dans of een event, dus kunnen we elke avond samen eten
 • geen discussie over waar we binnenkort op vakantie gaan.
 • meer tijd ook om een nieuw recept uit te proberen.
 • in de praktijk kunnen bewijzen dat puur plantaardig eten veel makkelijker vooruit te plannen is dan klassiek eten
 • ik heb nog nooit zoveel gewandeld in de buurt
 • de ontdekking dat we met wat creativiteit eigenlijk wel altijd iets gezonds op tafel kunnen toveren
 • en tegelijk beseffen dat je met 5 volwassenen constant in huis, op 1 week tijd wel heel veel eet
 • mijn huidig traject van Plan B is herwerkt tot een online-versie, zodat het nu niet meer uitmaakt waar mijn klanten wonen.


Het zijn boeiende tijden…

Heb jij al bedacht of er iets in positieve zin veranderd is?
Is er een oude gewoonte of ambetantigheid die je nu eindelijk kan aanpakken?

Misschien was je goeie voornemen voor 2020 om gezonder te eten, maar is dat door tijdsgebrek tot nu toe niet gelukt? Wie weet ben je nu meer dan ooit gemotiveerd om voortaan je gezondheid bovenaan je prioriteitenlijstje te zetten?

Dit is je kans om gezonde eetgewoontes aan te leren

Wat je ook doet, hou vast aan het positieve element.
We kunnen op dit moment inderdaad niet meer even bij elkaar langsgaan, maar tegelijkertijd is het aanbod op internet plots mega veel groter. Je kunt het zo gek niet bedenken of iemand is bereid om je via internet te tonen hoe je iets aanpakt.

Wat mij betreft is dit niet anders.

Het hele Plan B Voedingsadvies kan nu ook online.

Ik moet bekennen dat ik liever face2face met mensen praat. In ’t echt dus.
Dus voorlopig had ik mijn aanbod enkel gefocust op mensen uit de buurt van Leuven. Dan konden we elkaar ook echt zien.

Maar met het Corona-virus en de lockdown, heb ik mijn aanbod naar een online-versie moeten ombouwen. Ook voor diegene die in de buurt van Leuven wonen.
Het positieve daaraan is dat ik nu veel meer mensen kan helpen! Want niet alleen het “Plan-van-Aanpak”-gesprek doen we online. Het hele individuele traject is nu in online meetings te volgen.

Want online = lockdowncompliant = coronasafe

Op FB heb ik bvb een aantal live filmpjes staan met tips om je weerstand te verhogen. En binnenkort reserveer ik 1 post per week voor een filmpje met tips en weetjes over pure, plantaardige voeding.

Zelf kies ik er alvast voor om mijn gezondheid en dat van mijn gezin helemaal bovenaan te blijven zetten. Met wat ik ondertussen allemaal geleerd heb, ben ik er van overtuigd dat plantaardig eten een van de belangrijkste manieren is om ons immuunsysteem maximaal te steunen.

Wil jij ook graag je gezondheid bovenaan je prioriteitenlijst zetten? 

En is daarvoor alle hulp welkom? Registreer je dan voor een

Dan bekijken we samen wat voor jou de beste strategie is.

En zoals ik al zei, het hele aanbod van Plan B bestaat nu ook in een online-versie. Je hoeft je dus helemaal niet meer te verplaatsen als je ondersteuning nodig hebt om over te stappen naar gezonde eetgewoontes.


PS Wil je niet afhankelijk zijn van social media om mijn volgende blog te lezen? Abonneer je dan op mijn wekelijkse "Gezond eten met Plan B"

Dan krijg je deze elke week in je mailbox. En als je me beu bent, kan je je gewoon terug uitschrijven.

Delen of doosturen mag uiteraard ook.


Zorg goed voor jezelf en de mensen rondom jou

Liefs 

Barbara
,

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x