fbpx
Rij van 7 verschillende smaken donuts op bamboe achtergrond

5 Tips Voor Een Geslaagd Feestdessert

5 tips voor een geslaagd feestdessert thuis

We zijn ondertussen half maart. Dat betekent voor diegene die een communiefeest of lentefeest organiseren in het beste geval nog maar 3 maand om alles in kannen en kruiken te krijgen voor een onvergetelijk feest. Ik kan mij inbeelden dat bij sommigen de stress begint te komen. Er is ook zoveel te regelen! Kleren, locatie, uitnodigingen, drank, eten, enz.

Als het over feesten gaat, dan speelt eten een belangrijke rol, we blijven tenslotte toch Bourgondiërs hé. Een feest waar het eten en drinken maar zozo is, krijgt altijd commentaar. Daarom is het belangrijk om een goeie afsluiter te hebben: het dessert!
Of je het nu bestelt of zelf maakt, je kan er alle kanten mee uit. Van basic tot super speciaal: bij het zien van een dessert krijgen de meeste mensen een glimlach op het gezicht.
Daarom heb ik een paar tips voor jullie:

  • 1. Laat het er feestelijk uitzien

Wàt je als dessert kiest kan op zich heel eenvoudig zijn. We eten echter ook met onze ogen. Een chocolademousse of een appelcake zijn op zich heel simpel maar mooi versierd met vers fruit, eetbare bloemen en kruiden of sprankelend met wonderkaarsen wordt het direct een feestelijke afsluiter.

  • 2. Zorg er voor dat het er ook op het bord mooi uitziet

Je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt. Een fantastisch kunstwerk van een taart. Maar dan moet die worden aangesneden… Hoe begin je daaraan? Soms echt onmogelijk. Niets zo erg als een prachtige taart die na het aansnijden helemaal verhakkelt op je bord terechtkomt.
Een dessert in individuele porties blijft altijd mooi, en als je ze dan ook nog op een leuke manier kunt presenteren, scoor je dubbel.

  • 3. Voorzie voldoende koelruimte

Dessert moet vaak koel bewaard worden. Zorg dat je voldoende ruimte voorziet in je koelkast. Soms logistiek gezien niet altijd even makkelijk, maar je kan bvb een extra koelkast huren, of het dessert tijdelijk bij de buren stockeren. Vraag dat wel op voorhand, en voorzie voor hen dan ook een mooi versierde portie.

  • 4. Wat is genoeg maar niet teveel

Dit is meestal een moeilijke. Te veel is jammer, want je hebt al je tijd erin gestoken en dan staat het op kamertemperatuur (of in de zon) slecht te worden. Te weinig is daarentegen gênant. Een moeilijke dus, zeker als je voor een soort dessertbuffet gaat. Meestal hou ik rekening met hoe lang het feest duurt. Als je een paar uur bezig bent, dan komt er al snel weer een gaatje voor het dessert. En denk er aan dat kinderen meestal minder van het aperitief en hoofdgerecht eten, maar direct komen aanschuiven voor een lekker dessert.

  • 5. Zorg voor backup

Help! Bij het naar de tafel brengen schuift het dessert de grond op….
Ongetwijfeld wordt het dan na de gil, plots muisstil. Dit feest gaat niemand vergeten. Bovendien zijn er ongetwijfeld een paar gasten die denken: lap, geen dessert! Als je dan een doos ijs, chocolade en koekjes kunt tevoorschijn toveren, red je het feest waar nog lang over gepraat zal worden.

Zie je het na deze tips toch niet zitten om zelf voor het feestdessert te zorgen?
Geen nood hoor. Bij De Bakkeres kan je heerlijke (mini)donuts bestellen, met vers fruit, eetbare bloemen, of gewoon met een laagje krokante chocolade. Neem contact met ons op en dan kijken we samen wat voor jouw feest de beste oplossing is.

Relax & Enjoy!
Groetjes van De Bakkeres

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *